vrijdag 5 oktober 2012

Internet en leven in Spanje
Internet

Verbazingwekkend toch hoe sterk gehecht we zijn geraakt aan internet? We zitten nu twee weken op ons appartementje zonder internet, en het is onvoorstelbaar voor hoeveel dingen je het toch nodig hebt. Vandaar ook dat we zo goed als elke avond op de unief zitten, om daar online te gaan.

We hebben wel een doorbraak gehad gisteren. Na een aantal dagen van het ene kastje naar de andere muur gestuurd te worden, zijn we nog eens gaan vragen hoe het zit in de Orange-winkel. Daar heeft een heel vriendelijk vrouwtje ons gezegd waar we naartoe moesten, en zelfs een plannetje getekend voor ons. Fantastisch, ware het niet dat ze ons de verkeerde kant op had gestuurd. 20 minuten wandelen in de volle zon later, en dan nog eens 10 minuten wachten in het afleverdepot, stonden we dan toch buiten met onze router. We hebben hem op ons appartementje geïnstalleerd, en als het rode knipperlicht stopt met knipperen en groen wordt, hebben we internet. Helaas doet het dat nog niet…


Leven in Spanje

Het leven in Spanje valt goed mee. Het stralend zonnetje, om te beginnen, zouden ze in België ook wel eens mogen installeren. De mensen zijn hier meestal ook super vriendelijk. Als je met een stadskaart een beetje verloren in het rond staat te staren, vragen verschillende mensen of ze je kunnen helpen. Alleen jammer dat je ze meestal niet zo goed verstaat.

Het Andalusisch accent wil hier nog wel eens voor communicatieproblemen zorgen. Als ze merken dat je niet zo goed Spaans spreekt, passen sommige mensen zich wel aan, maar velen gaan precies gewoon nog sneller praten, en dan wordt het al snel moeilijk te begrijpen (denk aan een bejaarde West-Vlaming die praat met een hete patat in zijn mond – onverstaanbaar).

Ook in de les zorgt dit voor wat moeilijkheden, al wordt de balans goed in evenwicht gehouden door het belachelijk lage niveau van sommige Engelse vakken.

Overal waar we hier komen, denken ze dat we Duitsers zijn – zelfs de bankautomaten. Je steekt je kaart erin, en de tekst verschijnt spontaan in het Duits. Toch goed dat wij zo’n talenknobbels zijn (hebben?)

Valerie en ik zijn er intussen ook achter gekomen dat leven met Roemenen niet altijd van een leien dakje loopt. Het boodschappenlijstje en de financiële verdeling is blijkbaar niet evident (we hadden het verkeerde merk water gekocht – verschrikkelijk dom van ons natuurlijk, waar waren we met onze gedachten, maar daar willen onze twee huisgenootjes dus niet voor meebetalen…) Maar verder zijn het wel aardige meisjes, gelukkig.


Ik denk dat ik mijn belofte om mijn blogs kort te houden hiermee al een beetje verbroken heb (sorry, Liesbeth!), dus de rest zal voor een volgende keer zijn.


¡Besos!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten