donderdag 8 november 2012

Road trip - deel 1: PortugalZoals jullie weten, hebben Valerie en ik vorige week een road trip gedaan. Autootje gehuurd, en de omgeving wat gaan verkennen. Natuurlijk moet hier dus ook een verslag van komen!


Als eerste stond Portugal op het programma. We hadden met twee Erasmusmeisjes afgesproken dat we ze zouden afzetten op de luchthaven in Faro, vanwaar onze reis kon beginnen.


                                          

Met de eerste Portugees die we tegenkwamen, bleken we al meteen de hoofdvogel afgeschoten te hebben. Carlos - zo heette hij - zou ons wel eens helpen het echte Portugal te leren kennen. We mochten niet naar Lagos gaan, zoals we gepland hadden ('Lagos is ugly, don't go to Lagos'). In plaats daarvan moesten we met hem mee naar zijn huis in God weet welke stad gaan. Hij zou voor ons koken, we kregen een kamer om te slapen, 's anderendaags een etentje met vrienden van hem, en meer van dat moois. Klinkt allemaal mooi en aardig, maar aangezien hij ons al aansprak met schunnige mopjes en vreemde opmerkingen waren we al wat wantrouwig, en na enkele van zijn uitspraken ('I don't take women home to sleep with them. But sometimes, it happens' met een vettige grijns) waren we alletwee aan het bedenken hoe we het beste van hem af konden komen...

Wij dus naar Lagos die avond, waar we overnachtten in een leuk hotelletje. De volgende morgen vroeg (ahem) uit de veren, om de stranden te verkennen - die overigens helemaal niet 'ugly' waren (afgezien van de naakte oude vent die op het strand liep, en het niet nodig vond zich te bedekken toen hij doorhad dat hij niet alleen was...).Na Lagos gingen we door naar Albufeira. Daar valt niet zo heel veel over te zeggen; gezellig stadje, leuk strand, ontzettend toeristisch. Dat toeristische kwam ons trouwens wel goed uit, want we vonden daar een echte Hollandse eettent, waar we nog eens lekker konden genieten van een bakje friet met een stuk vlees waarvan je niet wil weten wat erin zit - net als thuis.
Na Albufeira gingen we door naar Tavira. Ook een gezellig stadje, maar niet zo toeristisch. En aangezien we er waren op 1 november, ook in Portugal een feestdag, was er jammer totaal niets te beleven.

Door dus naar het volgende stadje: Castro Marim. Een plaats dicht tegen de grens met Spanje, met een burcht vanwaar je ook effectief over de grens kunt kijken (en waar vroeger een hoop dwergen leefden, te zien aan de grootte (?) van het deurgat...)

Terug aangekomen in Spanje besloten we om nog wat te profiteren van de auto, en plekken in Huelva te bezoeken waar je te voet of met het openbaar vervoer niet kunt komen. Een eindje buiten het stadscentrum staat een gigantisch beeld ter ere van Columbus, en daar wilden we toch ook even gaan kijken. Met zonsondergang, wat best leuke foto's oplevert.Geen opmerkingen:

Een reactie posten