zondag 18 november 2012

Road Trip, deel 2: Spanje

Ik had van te voren gewaarschuwd dat ik niet kon garanderen regelmatig updates te geven. Dat blijkt nu maar weer. Twee weken na datum leek het me wel eens tijd om eindelijk een verslag te geven van het Spanje-gedeelte van onze road trip.
De eerste stop was in Jerez de la Frontera. Leuk stadje, niet veel bijzonders, maar de 'camera obscura' van het Real Alcázar vond ik best wel chique. Dit is een donkere kamer, waar je met lenzen, spiegels en een wit oppervlak naar de buitenwereld kunt kijken alsof je naar beelden van een bewakingscamera zit te kijken. Je kon een kerel aan de andere kant van de stad in zijn neus zien peuteren, best grappig. Foto's maken ging hier helaas niet, dus je zal het moeten doen met de (weinige) foto's van de rest van Jerez.
We hebben hier wel ontdekt hoe het komt dat er in Spanje zo weinig gefietst wordt: de fietspaden zijn niet echt handig aangelegd...

Na Jerez zijn we verder gereden naar Cádiz. Voor de foto's van Cádiz zullen jullie bij Valerie moeten gaan kijken, want ik was zo slim geweest om de batterij van mijn camera niet op te laden...

Veel was er trouwens ook niet aan: het regende aan één stuk door, en dat bedierf de pret toch wel een beetje.


De wegen in Spanje zijn een stuk beter onderhouden dan in België, hebben we ontdekt (niet dat ze daarvoor veel moeite moeten doen...), en op verschillende plaatsen kan je langs de weg wat decoratie ontdekken:De volgende dag zijn we naar Tarifa gereden. Daar kan je minicruises maken om dolfijnen, walvissen en orka's te gaan bekijken, en dat wouden wij natuurlijk ook wel. Helaas waren alle organisaties gesloten wegens het slechte weer. En omdat er een Tarifa verder absoluut niks te beleven valt, waren we daar al vrij snel weer weg. (We hebben langer rondgereden om parkeerplaats te vinden, dan dat we effectief in het stadje geweest zijn...)

Volgende stop: Gibraltar.
Op authentieke Britse wijze was het hier, bij gebrek aan een beter woord, kutweer. Normaal gezien kan je vanop de rots Afrika zien, wij hadden geluk als we de voet van de berg konden zien. Maar ondanks het slechte weer was het echt wel de moeite waard. De aapjes zijn hier niks verlegen.

Nog even een foto in een echte Britse telefooncel,
want dat moet gewoon als je de kans hebt.

De hoofdweg van Gibraltar, van de grens tot aan het centrum, loopt dwars door de landingsbaan van de luchthaven. Daardoor kan het gebeuren dat je plots tegengehouden wordt, omdat er een vliegtuig moet landen. Ik heb al voor een rood licht gestaan voor voetgangers, fietsers, auto's, treinen en boten, maar een vliegtuig...
Toch apart, zo'n vliegtuig dat landt op een paar tientallen meters van waar je staat.

Na Gibraltar nog even een blitsbezoek aan Marbella, en een overnachting in een chique hotel (met zwembad!), om vervolgens aan de laatste dag te beginnen.


Eerste dorp op het programma was Ronda. Ronda is een dorpje in de bergen, wat prachtige landschappen met zich meebrengt.En we hebben zelfs een regenboog gespotNa Ronda nog een paar van de pueblos blancos bezocht, maar ook hier werkte het weer wat tegen, dus lang zijn we daar niet gebleven.

Ondanks het slechte weer was de road trip zeker de moeite waard, en als ik de kans heb doe ik hem zeker nog eens over (maar dan wel in de zomer).Geen opmerkingen:

Een reactie posten